Big SALE and discounts up to 50% OFF. Don' miss it! CLICK TO SALE

Ali ste vedeli, da bentonitna glina za pse in mačke lahko zdravi in ​​prepreči številne zdravstvene težave? Mogoče blatne kopeli vašega psa ali muce, ki se povalja na sprehodu navsezadnje le niso tako grozne 😉

Zdi se zanimivo in nemogoče, kajne? Da je glina lahko odgovor na zdravstvene težave vašega psa ali muce … ampak je!

Znanost še naprej dokazuje, da ima to starodavno "zdravilo" številne zdravilne lastnosti. Ne le to - zdaj lahko glino najdete tudi v običajnih metodah zdravljenja.

Glina pomaga pri številkih zdravstvenih tegobah človeka!

Zaradi svoje kemijske strukture ima glina izredno dobro absorpcijsko in ionsko izmenjevalno moč. Mikroskopsko drobna zrnca vežejo vodo in druge snovi v svojo celično strukturo. Ko te celice nabreknejo, vanje lažje prodirajo za celico potencialno škodljive snovi (radioaktivni elementi, težke kovine, odvečne količine vode …).

Velja, da glina deluje celovito in izzove procese, ki se verižno sprožajo po vsem organizmu, zato priporočajo, da terapije z glino opravljamo neprekinjeno za daljše bdobje.

Zakaj uporabljati glino za kužke in muce?

Glina je ena najstarejših sredstev, ki učinkovito in na naraven način pomaga pri mnogih tegobah živali. Glina vsebuje velike količine mineralov, ki so nujni za delovanje živalskega organizma. Sposobna je absorbirati neprijetne vonjave, vezati nase razne klice in bakterije, blažiti bolečine, povrniti energijo ali pa preprosto očistiti in zmehčati kožo. 

Zaradi njene kemične sestave ima ta mineralna snov resnično edinstvene terapevtske lastnosti, ki pozitivno vplivajo na živalski organizem.

Če še niste uporabljali gline za svojega kužka ali muco, želim z vami deliti, zakaj jo priporočamo. Vendar ... najprej se pogovorimo o tem, od kod prihaja ta čarobna glina

Kaj je glina bentonita in kako pomaga?

Bentonitna glina je zelo staro in zaupanja vredno starodavno zdravilo. Zdravilci so jo v preteklih letih uporabljali za zdravljenje številnih bolezni, vključno z:

  • Prebavnimi težavami
  • Kožnimi bolezni
  • Imunsko podpora
  • Paraziti
  • in še bi lahko naštevali

Bentonit je vpojna aluminijasta filosilikatna glina. Eden največjih virov najdemo v trdnjavi Fort Benton, Wyoming, in tako je dobila tudi ime Bentonit.

Morda ste slišali za glinico Montmorillonite in se spraševali, v čem je razlika. Zelo sta si podobni in obe glini sta del gline družine Smectites. Zato bodo nekateri izdelki in podjetja obe imeni uporabljali istočasno.

Bentonit glina ima absorpcijsko sposobnost kar 8-krat večja od drugih glin. Dobro se meša z vodo in tako tvori pasto, ki jo lahko uporabite zunanje in notranje za zdravljenje.

Saj veste - živali v divjini se rade povalajo v blatu ... ta na naraven način pomirja njihovo kožo in jih zaščiti pred morebitnimi paraziti. Glina je torej tako rečeno "čudež narave", ki pa ga premalo poznamo in premalo uporabljamo. No, temu smo naredili konec ...

Izkopavanje bentonitne gline Bolus iz Komende (Slovenske gline, ki velja za eno izmed najboljših v Evropi in svetu) (vir fotografije: www.glina-bolus.si)

Zakaj je bentonit glina uporabna tudi za kužke in muce? Poglej si le nekaj učinkovin, ki jih ima bentonit glina ...

Razstrupljevalni učinek

Bentonitna glina je dobro znana po sposobnosti razstrupljanja telesa. To je posledica njegove polikanične narave. Kar preprosto pomeni, da deluje kot magnet za pozitivno nabite delce. Zaradi tega je bentonitna glina super magnet, ki absorbira pozitivno nabiti toksine.

Ta lastnost je zato resnično učinkovita pri odstranjevanju težkih kovin in kemikalij iz telesa.

Morda niste vedeli, vendar je bentonitna glina dodana tudi nekateri živalski hrani. In to bi morala biti rdeča zastava za vas! Dodajajo jo zato, da hrano zaščitijo pred morebitno plesnijo - seveda to pomeni, da je hrana kot sama zelo slabo kvalitetna v kolikor morajo dodajati bentonit glino za preprečitev le tega.

Aflatoksini so ena glavnih kemikalij (plesen), na katere moramo biti pozorni. So zelo strupeni za jetra in znano je, da vodijo v rakava obolenja.

Leta 1989 je raziskava pokazala, da je bentonitna glina zmanjšala aflatoksine in onesnaženost vode za kar 34%. Študija je na voljo na povezavi tukaj: KLIK DO ŠTUDIJE

Ugotovili so, da bentonitna glina lahko obnovi delovanje jeter kužkov in muc. Hkrati ni vplivala na njihovo prebavo ter absorbcijo hranilnih snovi.

Pomoč pri jetrnih obolenjih

Bentonitna glina je poleg odstranjevanja toksinov in kovin odlična tudi za pomoč telesu pri odstranjevanju organskih odpadkov. Te se lahko razvijejo, ko začnejo organi odmirati in se starati.

Eden takšen primer je njena sposobnost lajšanja bolezni ledvic. Izbira naravnega fosfatnega veziva je varna, če ima vaš pes alu muca bolezen ledvic.

Seveda velja opozorilo, da preden bentonitino glino uporabite za svojega obolelega kužka ali muci, da preverite način uporabe pri svojem holističnem veterinarju. Odmerek je edinstven za vsaj primer. Bentonitna glina morda ni primerna: odvisno od tega, katera druga zelišča ali zdravila trenutno jemlje. Ker se medsebojno delovanje lahko izniči.

Večina prodajnih fosfatnih veziv je onesnaženih z aluminijem in drugimi kemikalijami.

Slabo počutje vašega kosmatinčka je lahko razlog, da ledvice vašega psa ali muce izgubijo sposobnost čiščenja toksinov, ki se nabirajo v njegovem krvnem obtoku.

Presežek fosfatov, ki jih ledvice ne morejo čistiti (ter tudi tiste iz njegove hrane) bentonitna glina absorbira vase. To jim pomaga, da se počutijo veliko bolje in lahko znatno izboljša njihov apetit ter energijsko raven.

Preprečuje in odstranja notranje ter zunanje parazite

Bentonitna glina deluje podobno kot diatomejska zemlja (DE) za parazite. Vendar je manj abrazivna, če jo jemljemo oralno, kot DE. Pri velja opozorilo, da morate kosmatinčku ponuditi veliko vode, saj glina absorbira tudi onesnaženo vodo iz črevesja. Tako pomaga očistiti črevesne zajedalce. Dehidrira jih in veže, da se odstranijo skupaj v iztrebku.

Bentonitna glina se lahko uporablja tudi za umivanje, saj deluje tudi za preprečevanje bolh.

Prah oziroma učinkovina bo na koži bolhe dobesedno dehidrirala. Mikroskopski ostri robovi lahko prerežejo tudi njihove trde skelete in jih na ta način popolnoma uničijo.

Izboljša imunski sistem in črevesno zdravje

Dodajajnje bentonitne gline v hrano ali v vodi pomaga pri razstrupljanju, saj vsebuje številne minerale v sledeh. In ti minerali v sledovih pri prehrani pogosto manjkajo. Tudi pri surovem hranjenju lahko privede do pomanjkanja le teh. To je zato, ker toliko naše zemlje izčrpava te minerale. Kar pomeni, da zelenjava, ki raste v njej, je pogostokrat pomankljiva z minerali, ki bi jih sicer morala vsebovati.

Ti minerali se v črevesju zlahka absorbirajo, tudi če ima vaš kosmatinček prebavne težave. Hkrati podpira koristne bakterije v njegovem črevesju in tako izboljšanje prebavo ter imunski sistem.

Razlog: 80% njenega imunskega zdravja izvira iz črevesja. Torej, še kako je pomembno, da uravnotežimo dobre in slabe bakterije.

Bentonitna glina odlično veže nase patogene bakterije v črevesju. Koristna je za črevesje z odstranjevanjem patogenih bakterij in krepitvijo dobrih bakterij. zahvala gre njeni super vpojnosti. Tuakj tiči tudi eden izmed razlogov, zakaj bentonitno glino ponuditi v primeru, ko želite odpraviti bruhanje ali diarejo (pogovorno drisko).

Pazite le, da svojemu kosmatinčku ponudite veliko vode, saj lahko v nasprotnem primeru povzroči dehidracijo in zaprtje. Tako peljete iz ene težave v drugo. Zaradi tega priporočamo, da pričnete z majhnim odmerkom.

Lajšanje kožnih težav in alergijskih reakcij

Bentonitna glina pomaga tako za notranje kot zunanje lajšanje kožnih težav in alergij.

Notranje pomaga tako, da iz črevesja odstrani toksine, parazite in bakterijsko zaraščanje. Pomaga imunskemu sistemu, da ostane močan in uravnotežen v boj proti nevarnostim.

Lahko pa jo uporabljate tudi lokalno, da pomirite draženja kože in ugrize parazitov. Pri ljudeh je učinkovia za preprečevanje in pomirjanje hudega dermatitisa.

Bentonitna glina ima tudi naravne lastnosti antibiotikov. Kar je super, če ima kosmatinček na koži izpuščaje. Študija je pokazala, da je lahko učinkovita proti t.i. "superbakterijami", kot je MRSA (meticilin odporen S. aureus). Precej impresivno ravno zaradi tega, ker je trenutno veliko antibiotikov, ki ne morejo več zdraviti teh "superbakterij". Študija je na voljo tukaj: KLIK DO ŠTUDIJE

Rakava obolenja

Ni še narejenih veliko raziskav, kako bentonitna glina vpliva na rakave celice … toda vemo, da je podpira imunskemu sistemu odličen začetek.

Z dodajanjem bentonitne gline v prehrano kosmatinčkov, boste pomagali zmanjšati tveganje za pojav raka. Na ta način boste lahko redno čistili njegovo telo težkih kovin in strupov - kar pomeni, da bo manj tveganja za razvoj kroničnega vnetja in poškodb celic v telesu.

Ena izmed študij kaže na to, da se lahko z bentonit glino borite proti nekaterimi rakavimi celicami. Glina je upočasnila rast nekaterih celic možganov in pljuč. Ta rak je izjemno agresiven in se hitro širi. Torej bentonitna glina izgleda obetavno za jemanje kot preventiva in podpora, če ima kosmatinčkek rakavo obolenje.

Kje dobiti kvalitetno bentinitno glino?

Slovenska glina - ena izmed najboljših na svetu!
Pri glini so najbolj pomembni njen izvor, njena sestava in seveda na kakšen način je pripravljena!

Loving Paw je kot prvi v Sloveniji ustvaril linijo proizvodov za nego ter zdravje kužkov in muc iz bentotnitne gline. Za naše proizvode smo izbrali eno izmed najboljših in najbolj kvalitetnih glin na svetu - glino Bolus iz Komende. Glina je bentonitna glina, ki je pripravljena ročno, ekološko in čisto. Nakopana in sušena v neonesnaženem okolju.

Je glina na osnovi silicijevih silikatov in ena redkih prodornih glin. Glede na njeno sestavo in pridelavo, je glina dobila primat med glinami. S pomočjo patra Simona Ašiča so pri glini Bolus izpopolnili pripravo gline. Postopek so pripeljali do vrhunske priprave in kakovosti. Vsi izdelki so pregledani na ZZV-Kr, ZZV Mb, imajo oceno varnosti in so registrirani na evropskem portalu CPNP.

Izdelke za uživanje in nego kužkov in muc lahko najdete v bolje založenih trgovinah za male živali in seveda v naši spletni trgovini www.lovingpaw.si.

Za vse izdelke kliknite tukaj: IZDELKI LOVING PAW IZ GLINE

Le narava je tista, ki najbolje ve - vrnimo se nazaj k njenim učinkovinam!

Za vsa vprašanja o izdelkih smo vam vedno na voljo na našem email naslovu, socialnih omrežjih ali telefonski številki.

Zdravje za vašega kosmatinčka od Loving Paw <3 Lep how how in mijaw <3

By LovingPaw

Share:

Just added to your wishlist:
My Wishlist
You've just added this product to the cart:
Go to cart page