Big SALE and discounts up to 50% OFF. Don' miss it! CLICK TO SALE

Ena prvih stvari, ki jih začnemo učiti pasjega mladička je zagotovo sobna čistoča. No... je pa to tudi ena izmed najtežjih stvari. Nekateri kužki se to naučijo zelo hitro pri drugih pa lahko traja, kar nekaj časa. Zavedati se moraš, da so pasji mladički kot človeški dojenčki, niso še sposobni najbolje zadrževati potrebe, zato se lahko kdaj pa kdaj zgodi ''nesreča''.

Kako vem kdaj mora moj mladiček na potrebo?

Odgovor je zelo preprost. Vedno... Po spanju, po igranju, po hrani... Torej zelo pogosto. Čez čas pa se boš naučila opazovat svojega kužka in točno vedela kdaj mora na potrebo. Mladički namreč zelo dobro to pokažejo, nekateri se vrtijo v krogu, spet drugi so zelo ''živčni''... Ko je kužek še zelo majhen pa se lahko zgodi, da ga boš morala na potrebo peljati tudi ponoči. Vendar ne skrbi, ne rabiš si zato nastavljati budilke, ker te bo tvoj kužek z jokanjem in cviljenjem zbudil.

Moj nasvet je, da bodi prvi teden ali dva malo bolj potrpežljiva in kužka res redno vozi ven, da se bo naučil kje se opravlja potreba. Najbolje je, da ga vedno pelješ na enako mesto. Ko je psička Jelly prišla v najin dom sva jo na potrebo prve dni vozila celo na 15 minut. Bilo je res naporno, ampak vredno.

Nikoli ampak res nikoli ne bodi jezna na kužka, če se mu zgodi in se polula notri. Če se zgodi nesreča ti priporočam za čiščenje poseben sprej, ki bo odstranil vonjave ter madeže in tako kuža na tem mestu ne bo več opravil potrebe. Ko pa svojo potrebo opravi zunaj pokaži veselje (pretiravanje je zaželjeno) in kužka pohvali ter mu daj priboljšek. Pri opravljanju potrebe zunaj točno na enem mestu pa ti pri psičku lahko pomaga tudi pripomoček, ki se imenuje ''pee post''.

Pri navajanju kužka na potrebo zunaj pa lahko vedno uporabiš tudi besedo ''lulat'' in čez čas jo bo kuža povezal s potrebo, ki jo mora naredit. Ta trik ti bo velikokrat v pomoč, obljubim.

Nekateri pri navajanju potrebe pri kužku uporabljajo tudi plenične podloge. Sama jih sicer nisem želela uporabljati verjamem pa, da tistim ki živijo npr. v bloku pridejo zelo prav. Priporočam, da kužka predstaviš na njo vsakič, ko vidiš, da ga tišči na potrebo in ko jo bo opravil na podlogi pokažeš veliko veselje ter ga pohvališ in mu daš priboljšek.

Želim ti veliko potrpljenja in lepih dni s tvoj mladičkom.

By LovingPaw

Share:

Just added to your wishlist:
My Wishlist
You've just added this product to the cart:
Go to cart page