Big SALE and discounts up to 50% OFF. Don' miss it! CLICK TO SALE

Ima tvoj kužek težave s kožo in mu želiš pomagati na čim bolj zdrav način? Si vedela, da je lahko med pri tem zelo koristen in ne škoduje kužku, če si ga ''pomotoma'' poliže iz rane.

Če se je pri tvojem kužku pojavil hot spot (akutni vlažni dermatitis), kakšna rana, ugriz žuželke ali celo ekcem, mu to lahko brez skrbi namažeš z medom, vendar mora biti lokalni in nefiltriran.

Nepasteriziran in surov med na kožo vpliva antibakterijsko in protiglivično. Tak med vsebuje zelo malo vlage, zato v njem zelo težko nastanejo in preživijo bakterije. Med na rani po naravni poti ustvarja nizko raven vodikovega peroksida in s tem deluje kot antiseptik in očisti rano ne da bi poškodoval tkivo. V medu so prisotni tudi encimi, ki spodbujajo rast in obnavljanje kože ter zmanjšuje bolečine in vnetja.

Medeno milo je vrhunsko tudi za pogosto pranje tačk

Svojemu kužku med lahko naneseš direktno na rano oziroma drugo kožno težavo. Vendar bodi pozorna, ker bo na mestih, kjer je prisotna tudi dlaka, le te zlepil skupaj.

Če imaš doma med, ki je v trdem stanju, ga lahko v vodni kopeli utekočiniš. Nikoli medu ne pregrevaj! Pazi tudi, da ni prevroč, ko ga kužku nanašaš na kožo. Mesto kamor si nanesla med obveži, saj boš tako preprečila, da bi jo kuža lizal ali grizel.

Uporaba medu pa je velikokrat tudi prava ''packarija'' in se velikokrat tega tudi zaradi te težave ne želiš lotit. Naj ti namignem, da smo pri Loving Paw v ta namen izdelali medeno milo, ki ne zlepi pasje dlake.

No zakaj je medeno milo tako super si preberi v nadaljevanju.

Medeno milo

Loving Paw družinici naravnih izdelkov se je pridružilo nežno medeno milo, ki je narejeno iz 100% slovenskega medu, ki izvira iz ekološke pridelave ter čistega okolja. Narejeno je ročno in naravno sušeno. Vsebuje dragocene sestavine, ki globinsko navlažijo, negujejo in očistijo kožo ter deluje tudi antiseptično in dezinfekcijsko. Naj ti povem še eno odlično stvar, milo je namenjeno tako za kužke kot tudi za mucke.

Loving Paw nežno medeno milo za zdravo kožo, tačke in lepo dlako

Zakaj uporabljati medno milo? Ker...

  • bo dlaka postala lepa in negovana,
  • pomaga pri umiritvi alergijskih reakcij,
  • ohranja naravna olja dlake,
  • ohranjan naravno ravnovesje kože,
  • spodbuja regeneracijo kože in dlake,
  • je lahko uporabno tudi za dnevno umivanje tačk,
  • ročno narejeno in naravno sušeno,
  • vsebuje dragocene sestavine, ki globinsko navlažijo, negujejo ter očistijo kožo.

Torej naslednjič, ko se pri tvojem kosmatinčku pojavijo težave s kožo, lahko brez skrbi uporabiš med ali medeno milo.

Opomba: Bodi pozorna tudi na to kako resna je težava in če je tvoj kosmatinček slučajno alergičen na med.

By LovingPaw

Share:

Just added to your wishlist:
My Wishlist
You've just added this product to the cart:
Go to cart page