Big SALE and discounts up to 50% OFF. Don' miss it! CLICK TO SALE

Kužki in muce imajo kožo na tačkah in smrčku zelo občutljivo. Ravno ta koža pa je najbolj izpostavljena različnih vplivom.

Kako je s tačkami? Tačke so neprestano izpostavljene umazaniji, snegu, vročini, soli, grobi podlagi, kamenčkom, blatu in še bi lahko naštevali.

Kaj pa smrček? Le ta vohlja okoli, pri čemer se lahko poškoduje, obrabi ali celo opraska.

Kaj pa koža? Veliko kužkov ali muc se sooča z alergijskimi reakcijami na koži. Ravno tako se pojavljajo tako imenovani 'hot spoti' ali pa različne praske. Obremenjujoče za kožo.

Kaj lahko storite za zdrave blazinice tačk, nosu in kože?

Tako kot mi, tudi psi lahko trpijo zaradi suhe kože, razpokanih blazinic in bolečih nosov, nanje pa lahko vplivajo spreminjajoče se vreme in letni časi. Toda nanje se lahko veliko pripravite in jim pomagate s kvalitetnimi naravnimi balzami.

Pomagajte jim uživati ​​v poletnih mesecih do maksimuma!

V poletnih mesecih lahko vroči pločniki in žgoče sonce povzročijo podobne učinke razpok na blazinicah in suhe kože. Poleg tega jim vročina še vedno lahko povzroča srbenje kože in nelagodje, pa tudi resnično nevarnost sončnih opeklin, če so dlje časa na prostem pod vročim soncem.

Poleg tega, da ima vaš najboljši prijatelj dovolj hladne, sveže vode in prostorov za senco, lahko razmislite tudi o uporabi pasje kreme za sončenje (zlasti na nosu ali kateri koli izpostavljeni koži), da se ne opečejo na soncu.

Vsi smo v določenem trenutku imeli sončne opekline in je neverjetno neprijetno, kot bi bilo za psa, zato je preventiva vedno dobra ideja.

Preživljanje jesenskih in zimskih mesecev

Jeseni in pozimi lahko ledeno vreme, dež in ledene razmere obremenijo pasje blazinice tako, da postanejo boleče in razpokane. Tudi nosek se lahko nekoliko ohladi in razpoka.

poškodovane tačke muc

Poleg tega kužki in muce v jesenskih in zimskih mesecih običajno preživijo več časa v zaprtih prostorih, kar pomeni, da lahko suhe razmere, ki jih povzročajo centralno ogrevanje in kurilniki na drva, izsušijo tudi nos!

Za suh nos lahko vrhunski 100% naraven konopljin balzam z glino za nos, ki se nanese enkrat na dan, deluje preventivno, čuti, vlaži in pomirja nos, da se lahko izogne ​​suhosti.

Za pasje ali mačje tačke lahko uporaba konopljinega balzama za tačke pomaga pri vlaženju in olajšanju razpokanosti. Vsakodnevna uporaba, običajno tik pred spanjem (za preprečevanje odtisov tačk) z vmasiranjem majhne količine balzama v blazinice pomaga preprečiti nelagodje. Če so blazinice že razpokane, bo uporaba svetovana uporaba dvakrat na dan. Le tako se bo koža obnovila in mikropoškodbe bodo pozdravljene.

Loving Paw konopljin balzam z glino deluje tudi preventivno. Nanesite ga na tačke tik pred sprehodom, da zagotovite zaščito pred cestnimi površinami.

Znaki nelagodja, na katere morate biti pozorni v vseh letnih časih

Znaki, ki bi lahko nakazovali nelagodje v tačkah so:

  • šepanje
  • tačko ne obremenjuje popolnoma
  • pogostokrat si tačke tudi ližejo
  • rdečina okoli tačk
  • praskanje po tačkah
poškodovane tačke

Kako je s kožo v vseh letnih časih? Na kaj moramo paziti?

Znake srbeče kože je zelo enostavno opaziti. Psi ali muse se bodo na istih mestih praskali dosledno in pogosto. To je pogosto znak, da imajo nelagodje na koži. Lahko se tudi valjajo po travi dlje kot običajno ter se poskušajo popraskati po predelih srbečice.

V tem primeru moramo poskrbeti, da jih dobro operemo z nežnin in naravnih šamponom, ki bo pomiril njihovo srbečico ter ublažil vnetja. Za kratkodlake kužke priporočamo Loving Paw glineno milo za kužke in muce, za dolgodlake kužke pa Loving Paw šampon z zelenim čajem.

Vnetje smrčka

Vneti smrčki so lahko zelo pogosti pri psih, ki imajo na obrazuzgubano kožo. Nekateri psi imajo tudi po telesu kožne gube. Praskanje in drgnjenje obrazov po stvareh so zanesljivi znaki za vnetje noska. Znak, da morate poskrbeti za njegov nosek je tudi pordela in celo luskasta koža.

Pasji smrček

Kaj vam priporočamo?

Blažilni balzami za zaščito nosu, kože in tačk bodo pomagali zmanjšati nelagodje in srbečico. Če pa simptomi vztrajajo, je priporočen obisk veterinarja.

Konopljin balzam z glino za zdrave tačke, smrčke in koži

Loving Paw konopljin balzam z dodatkom gline za zdrave smrčke, kožo in tačke ohranja zdravje in naravno ravnovesje. Uspešno pomaga pri sezonskih alergijah.

Zakaj glina? Glina bo na tačke delovala antibakterijsko, kar je še posebej pomembno za zdravje vašega kužka ali muce.

Uporabljamo ga lahko za vrsto težav kot so suha, razdražena in občutljiva koža na tačkah, smrčkih ali na sami koži. Uporabljamo ga tudi pri raznih izpuščajih in spremembah na koži ali pa za vsakodnevno nego in regeneracijo kože.

Z visokim deležem konopljinega olja (vsebuje približno 80 % esencialnih maščobnih kislin) in gline učinkovito lajša bolečine, sprošča napetost v mišicah, pospešuje obnovo kože in celjenje ran.

Zakaj ravno konoplja? Ker je to sredstvo proti kožni bolezni seboreji. Poleg tega kožo ščiti, mehča, gladi in vlaži.

Ni alergeno in ne obarva dlake ali kože. Izdelano iz 100% naravnih sestavin.

Loving Paw konopljin balzam z glino je na voljo na povezavi TUKAJ. Primeren je tako za kužke, kot tudi za muce vseh starosti in velikosti.

By LovingPaw

Share:

Just added to your wishlist:
My Wishlist
You've just added this product to the cart:
Go to cart page