Big SALE and discounts up to 50% OFF. Don' miss it! CLICK TO SALE

Spet je ta čas, ko so dnevi krajši, noči daljše in temperature posledično nižje. To najbolj zaznajo naši štirinožni člani. Muce ali kužki, oboji imajo ta čut izrazito razvit in prehod iz enega letnega časa v drugi letni čas začutijo že takrat, ko se nam niti sanja ne.

Menjava dlake nastopi dvakrat letno. Spomladi in jeseni so priprave na menjavo in trajajo kakšen mesec, oziroma odvisno od kužka ali mucka. To obdobje je za njihovo telo precej stresno. Ker pa jim lastniki lahko pomagamo na različne načine je pametno vedeti nekaj preprostih nasvetov.

Kakovostna hrana

Kot prvo je v obdobju menjave dlake potrebno zagotoviti kakovostno hrano. Veliko beljakovin, saj te sodelujejo v procesu nastajanja keratina v telesu. In izogibati se žitom saj slabšujejo kakovost dlake. Potrebne so nenasičene maščobne kisline. Omega 3, ki jih dobite v najrazličnejših oljih. Lososovo ali ribjo olje, konopljino, kokosovo, laneno, itd. Nekateri veterinarji priporočajo kuro z biotinom(vitamin ?, ampak to se raje pozanimajte pri svojem veterinarju kako in kaj).

Veliko pa vas že nasplošno dodaja v prehrano razne dodatke. Naprimer svežo jajce z lupuno in pivski kvas sta odličen dodatek.

Ključna je tudi nega

Kot drugo pa je potrebna nega. Kot sem že omenila je to obdobje dolgo od enega meseca ali več. Uporabljajte krtače, rokavice, furminatorje, … Vaš kuža ali muca bosta tega crkljanja neizmerno vesela in v tem obdobju ga bosta deležna dvakrat ali trikrat več kot običajno. S tem boste odstranili odmrlo dlako in hkrati pomagali sedežni garnituri da ostane dlje časa čista.

Imejte jih radi, namenite jim kakovostno hrano in nego, saj vam bodo neizmerno hvaležni.

Mike in Bronny prav tako priporočata priboljške Skin+Coat od znamke TrueHemp. Dobiš jih tukaj: http://bit.ly/2AUIlmf

Želimo ti lep mjav in hov ??

By LovingPaw

Share:

Just added to your wishlist:
My Wishlist
You've just added this product to the cart:
Go to cart page