Big SALE and discounts up to 50% OFF. Don' miss it! CLICK TO SALE

Velikokrat lahko vidimo primere, ko je pes tisti glavni. Ne le, da je človek oseden s kužkom, ampak tudi kužek ne 'pusti dihati' svojemu lastniku. Mogoče ste zdaj zamahnili z roko in si rekli: 'Pri meni in kužku ni tako.' Pa si prepričan/a?

Zgodi se namreč, da enostavno, da ne spadamo v to skupino. No, še kako se lahko motimo. Vendar, ali nas ima naš kuža pod nadzorom ali ne lahko ugotovimo s preprostim testom ... poglejmo ...

  1. Kuža vedno leži na takšnih mestih, da ima pregled nad celotnim dogajanjem, posebej pa nad tem, kaj počnete
  2. Nikoli nas ne pusti same - tudi na stranišču ne 🙂
  3. Ko se z nekom pogovarjamo, se stalno vsili vmes
  4. Kadar gremo od doma, dela škodo, laja, cvili in je remiren
  5. Takoj, ko vstanemo, je pozoren in nas spremlja vsepovsod
  6. Če želimo pobožati drugega psa, se vrine vmes ali pa celo želi napasti kosmatinčka

Tako - test je narejen. Če si na vsaj tri točke odgovoril/a z 'DA' in v njih prepoznal/a vajin vsakdanjik, potem te ima tvoj kuža pod kontrolo. Presenečen/a?

Kako ukrepamo naprej?

V kolikor je odgovor pritrdilen, je čas, da se začne ukrepati. Na večih kotičkih po stanovanju mu zagotovite svoj prostor. Ni potrebno vedno tako, da bo imel nadzor nad celotnim dogajanjem. Seveda pa poskrbite, da bo še vedno z vami. Tukaj je pomembno, da dobi občutek, kje je njegov prostor.

Tako ... sedaj je čas za vajo

Psa večkrat na dan odpeljimo na njegov prostor in mu pri tem poudarimo 'prostor'. Ko tam mirno leži, ga nadgradimo s priboljškom. Seveda moramo poskrbeti, da ne bo šel za nami takoj, ko gremo stran. Svoj prostor sme zapustiti šele na povelje 'pridi'. To vajo ponavljamo, dokler ne osvoji bistva in pridno čaka na svojem prostoru, ko mu vi to rečete.

Seveda je potrebno poudariti, da morate biti vztrajni. Vsekakor vaš kuža bo vztrajen pri svojem. Vendar mora on prvi popustiti in vas pričeti ubogati na ukaz. Vsak pes potrebuje svoje meje.

Skozi čas, ko bo na svojem prostoru dovolj sproščen, pomeni, da je tudi vam začel zaupati. Ne bo mu več potrebno ves čas nadzirati, kaj počnete in kam grete. Uspeh je zagotovljen in vaš kuža ne bo več posesiven 🙂

En pasji pozdravček do prihodnjič ?

By LovingPaw

Share:

Just added to your wishlist:
My Wishlist
You've just added this product to the cart:
Go to cart page