Big SALE and discounts up to 50% OFF. Don' miss it! CLICK TO SALE

Človeška hrana, ki jo dnevno kuhamo, za psa ni naravna. Je preveč začinjena, soljena, pekoča in velikokrat polna raznih konzervansov, ki jih vsebujejo konzervirani in v tetrapakih pakirani izdelki. Nitrati, nitriti, sladkor, trans maščobe in natrijev glutaminat najdemo v veliko pripravljenih obrokih, ki so neprimerni za psa, pa tudi z človeka niso zdravi. Psu škodijo tudi žita, koruza, soja in riž, ki jih ljudje pogosto uporabljamo v svoji prehrani.

noodle-1573876_1280

Najbolj naravna prehrana za psa je surova hrana ali BARF. To so kosti, kite, hrustanec, meso, maščobe, surova zelenjava in sadje. Psu ne bo nič hudega, če tu in tam dobi tudi kakšen grižljaj z našega krožnika, vendar se naj tu in tam, zgodi resnično tu in tam, ne pa vsak dan.

V neki raziskavi so ugotovili veliko prednosti naravne prehrane za psa. Psu se v zelo kratkem času zbistri pogled, postane bolj igriv, radoživ in kaže večje veselje do življenja. Zaradi kakovostnejših beljakovin se okrepijo vezi in sklepi, kar zmanjša bolečine in omogoča boljšo gibčnost psa. Opazili so tudi veliko manjše izpadanje dlake, ta pa postane sijoča in močna. Neprijeten vonj iz ušes in nabiranje ušesnega masla se drastično zmanjša. Pri psih, ki imajo težave z izcedkom iz očes, so opazili, da se je le ta precej zmanjšal ali pa v celoti izginil. Veliko psov ima težave z zadahom in močnim telesnim vonjem, ki z naravno prehrano popolnoma izgine. Ko k hrani dodamo svežo zelenjavo in sadje, se pospeši presnova, zato imajo psi veliko manj prebavnih težav. Pes iz hrane izkoristi maksimum, zato iztreblja le še 1x na dan ali celo 1x na dva dni. Iztrebki niso neprijetnega vonja in volumensko veliko manjši, saj organizem maksimalno izkoristi vse kar dobi v telo. Poveča se tudi odpornost, telesna teža se uravna, z grizenjem surove hrane pa psi kar sami poskrbijo za higieno zob.

weimaraner-puppy-dog-snout-97082

Z naravno prehrano psa prihranimo veliko denarja in živcev pri veterinarju, saj se s pravilnim hranjenjem izognemo marsikaterim boleznim.

Naslednjič pa pade še kak slasten pasji recept 😉

 

Pasji pozdrav! 😀

By LovingPaw

Share:

Just added to your wishlist:
My Wishlist
You've just added this product to the cart:
Go to cart page