Big SALE and discounts up to 50% OFF. Don' miss it! CLICK TO SALE

Oh ja, ta neprijetna stvar je doletela verjetno vsakega mačjeljubca, čigar mucka živi zunaj in not.

Prvi znak, ki se pojavi je ta, da se mucika veliko čoha. Ko se bolhe ugnezdijo tudi na površinah, kot so postelje, kavči, mačja ležišča in podobno, bodo začele grizti tudi ljudi. Njihov ugriz izgleda kot komarjev, vendar pa žal ne izgine tako hitro. Srbi kar nekaj dni in je zelo nadležno.

Kako preverite ali ima mucka bolhe?

Same bolhe je težko najti, saj so zelo majhne in hitre. Najlažje boste opazili na muckinem kožuščku - pri koži, črne pikice. To so njihovi izstrebki. Izplača se kupiti tudi glavnik za izčesavanje bolh, saj jih boste z njim zelo lahko našli. Goste ščetine bolho primejo in izvlečejo ven. Žal pa to ni dovolj za rešiti neprijetno situacijo.

No, kako pa se lahko rešite bolh v hiši in pri mucki?

Mucki date ampulo proti bolham, ki jo najbolje kupite kar pri veterinarju. Meni je bil v veliko pomoč tudi glavnik za izčesavanje bolh.

Stanovanje temeljito počistite, predvsem posesajte. Vse površine, kjer mucka leži, je potrebno posesati z globinskim sesalnikom, oprati vse rjuhe in perilo. Veterinar mi je svetoval, da razpršim vogale stanovanja z biokilom - naj nebi blo škodljivo za ljudi in domače živali. Prvič, ko so se nam pojavile bolhice, sem to naredila, saj je bilo stanje kar hudo. Zadeva je delovala 🙂

Zdaj seveda redno skrbim za to, da dobi Biba vsak mesec ampulo. Začnem ji dajati meseca maja pa vse do oktobra. Torej: pol leta ja, pol leta ne. Iz lastnih izkušenj sem namreč ugotovila, da v zimskih mesecih ni težav z zajedalci. Seveda ne trdim, da je takšno početje pravilno. Vendar želim mucki dajati čim manj kemikalij. Žal pa se razne naravne mešanice za odganjanje niso izkazale za uspešne.

Vso srečo pri odganjanju bolhic. Sicer pa prihaja zima in jih bo že sam mraz odgnal!

Mačji pozdrav do prihodnjič! ?

By LovingPaw

Share:

Just added to your wishlist:
My Wishlist
You've just added this product to the cart:
Go to cart page