Big SALE and discounts up to 50% OFF. Don' miss it! CLICK TO SALE

Beljakovine so potrebne za vsako celico, tkivo in organ v telesu psa.

Telesne beljakovine se nenehno razgrajujejo in jih je zato potrebno nadomestiti. Pes ne more shraniti beljakovin kot lahko recimo maščobe in druge hranilne snovi. Če psi ne dobijo dovolj beljakovin, bodo njihova telesa razgradila lastno mišično tkivo, da bi zadovoljila dnevne potrebe po beljakovinah, kar posledično povzroči izgubo mišic in dolgoročno kupico zdravstvenih težav.

Beljakovine so sestavljene iz aminokislin. Bistveno je, da pasja prehrana redno zagotavlja aminokisline.

Vsak vir beljakovin vsebuje različne ravni aminokislin in vsaka beljakovina je drugačna po svoji sposobnosti razgrajevanja. To pomeni, da vse zaužite in absorbirane prehranske beljakovine postanejo beljakovine v telesu.
Vrednosti beljakovin se razlikujejo za vsak kos mesa.

Vse aminokisline, tako esencialne kot ne-esencialne, imajo v telesu psa zelo specifične naloge. Pomembno je, da so te zahteve po aminokislinah izpolnjene, da pes ohranja zdravo življenje. Če ena ali več aminokislin ni prisotnih v zadostnih količinah, se beljakovine v prehrani štejejo za nepopolne.

Potrebe po beljakovinah se razlikujejo od starostnega obdobja, zdravja, stopnje aktivnosti itd.

Primer:
Za psa, ki mora povečati težo in mišično maso, je potrebna prehrana z visoko vsebnostjo beljakovin. Za psa z ledvično boleznijo je potrebna prehrana z nizko vsebnostjo beljakovin.

By LovingPaw

Share:

Just added to your wishlist:
My Wishlist
You've just added this product to the cart:
Go to cart page